Zoeken

Voor welke Vogelsoorten een speciaal Vogelhuisje?


Info over Vogelsoorten en Vogelhuisjes


Een vogelhuisje wordt ook wel nestkast genoemd. Een vogelhuisje is een uitstekende vervanger voor gaten in oude bomen. In bossen, plantages en in veel parken zijn er een tal van mogelijkheden voor vogels om een nestplek te bouwen, echter ontbreekt het in wijken vaak aan deze nestmogelijkheden. Een door u correct geplaatste nestkast is dan ook geen overbodige luxe voor de vogels.

Maten en soorten Vogelhuisjes

Vogelhuisjes zijn er in verschillende maten en soorten. Welke vogels zich waar gaan nestelen verschilt per vogelhuis. De kleinere vogelhuisjes zijn bijvoorbeeld speciaal geschikt voor de winterkonink, huismus. pimpelmees, koolmees en mussen.


Materiaal Vogelhuisjes

Vogelhuisjes worden meestal gemaakt van hout, hoewel sommigen bestaan uit een mengsel van hout en beton. Metalen vogelhuisjes zijn ook online te vinden, maar let er op dat deze vogelhuisjes niet geschikt zijn voor buitenshuis, omdat ze gemakkelijk oververhit raken in de brandende zon.

Tip!

Het regelmatig onderhouden van een nestkast is erg belangrijk. Het is van belang dat oud nest materiaal jaarlijks verwijderd wordt. In oude nestkasten zitten vaak parasieten, blijf uw nestkast daarom dus controleren. Op deze manier zorgt u ervoor dat u kunt blijven genieten van nestelende vogels in uw eigen tuin!

De Vogelsoorten in ons assortiment


Van alle onderstaande vogelsoorten hebben we in onze webshop een vogelhuisje of nestkast te koop. Indien u een vogelhuisje of nestkast wenst voor een vogel wat niet voorkomt in onze webshop stuur ons dan even een berichtje middels ons contactformulier. Klik <hier> voor ons contactformulier.

Vogelvoederhuizen Nederland │ Top 10 Vogelhuisjes! Goedkope Vogelhuisjes! Goedkope Vogelhuisjes om te schilderen kopen? Vogelhuizen! Goedkope Vogelhuizen! Goedkope Vogelhuizen kopen? Bij ons kunt u goedkope Vogelhuisjes, Vogelhuizen en Vogelvoederhuizen k
Vogeltjes! Vogeltjes! Contactformulier Aanbieding! Prijzen en informatie! Observatie vogelhuisjes met spiegel Typische Amsterdamse gevel nestnasten kopen? Klik hier voor informatie! Goedkope gevelnestkasten kopen? Klik hier voor informatie! Gevel nestkasten kopen? Klik hier voor informatie! Advertentie Aanbieding! Prijzen en informatie! Special swallow nests
Nieuwsbrief